Na dovolenke sa síce kalórie napočítajú, ale ak nechcem, aby mi zdravotné komplikácie pokazili dovolenku, tak stále platí staré známe : „ všetko, ale s mierou“. Plnší tanier na večeru = viac krokov počas dňa.....:)
Užívam si kvalitné jedlo kdekoľvek som.
Neexistuje univerzálne pravidlo, treba sa spoznávať a akceptovať to, ako sa po konzumácií cítime.
Čo sa týka výberu mojej dovolenky, keďže väčšinu roka krabičkujem pre vás, aj pre seba, chcem sa nechať rozmaznávať.
Milujem rôznorodosť a pestrosť nielen v stravovaní, ale aj v živote, aj v bežnom dni. Som zvedavá a vždy zisťujem v konkrétnej krajine aké sú ich tradičné jedlá a skúšam ...
Ale tak či tak, v rámci výberu jedla na dovolenkách, uprednostňujem princíp delenej stravy, hlavne bielkoviny + zeleninu bohatú na vlákninu a vodu. Viac vlákniny, menej škrobov. Takéto stravovanie mi pomôže ostať sýtou....
Hoci oddychujem aj pasívne, lehátko, kniha, kvalitný spánok, oddychujem aj aktívne a užívam si čas.
Tip...jedz pomaly, 3 x deň. Ráno, obed, večera. Tri porcie sú ideál na to, aby strava bola rôznorodá a odstupy dostatočne veľké, aby mal organizmus priestor na trávenie. A vlastne nie len v lete a nielen na dovolenke .