Užívam si kvalitné jedlo kdekoľvek som.

Užívam si kvalitné jedlo kdekoľvek som.

Na dovolenke sa síce kalórie napočítajú, ale ak nechcem, aby mi zdravotné komplikácie pokazili dovolenku, tak stále platí staré známe : „ všetko, ale s mierou“. Plnší tanier na večeru = viac krokov počas dňa.....:)

Neexistuje univerzálne pravidlo, treba sa spoznávať a akceptovať to, ako sa po konzumácií cítime.

Čo sa týka výberu mojej dovolenky, keďže väčšinu roka krabičkujem pre vás, aj pre seba, chcem sa nechať rozmaznávať.

Milujem rôznorodosť a pestrosť nielen v stravovaní, ale aj v živote, aj v bežnom dni. Som zvedavá a vždy zisťujem v konkrétnej krajine aké sú  ich tradičné jedlá a skúšam ...

Ale tak či tak, v rámci výberu jedla na dovolenkách, uprednostňujem princíp delenej stravy, hlavne bielkoviny + zeleninu bohatú na vlákninu a vodu. Viac vlákniny, menej škrobov. Takéto stravovanie mi pomôže ostať sýtou....

Hoci oddychujem aj pasívne, lehátko, kniha, kvalitný spánok, oddychujem aj aktívne a užívam si čas.

 

Tip...jedz pomaly, 3 x deň. Ráno, obed, večera. Tri porcie sú ideál na to, aby strava bola rôznorodá a odstupy dostatočne veľké, aby mal organizmus priestor na trávenie. A vlastne nie len v lete a nielen na dovolenke wink.

Zdieľať na Facebook